måndag 8 april 2013

I Umeå och räknar ner..

"Jäkla skit-hotellsängar att ge ont i ryggen.." var min första tanke när jag vaknade imorse. Innan jag kom på att jag ju körde på ganska hårt med marklyften igår. Kan ju vara det som känns idag ;) 
Det blev totalt 6st styrkepass under veckan, bra jobbat av mig! For med tåg till Umeå igår, installerade mig på hotellet och körde TV-kväll hela kvällen. 

Idag är det skola kl.10-17:00. Vi startar sista kursen för den här terminen, och när den är klar har jag gått halva specialistutbildningen! Fy sjutton va skönt :D Nästa år är det fokus på uppsats och praktik. Skönt att slippa en massa småkurser som dom vi haft nu, även om det varit givande och intressant.

Nu räknar jag ner dagarna ska ni veta. 
3 (!) jobbdagar kvar.. 
6 styrkepass kvar.. 
och totalt 10 dagar kvar.. 
Sedan är det (äntligen) operationsdags! Jag kan knappt tro det! Jag har väntat i 3 år på det här och hoppas att det kommer ge bra resultat. Handkirurgen menar att ca 90% av alla som stelopererar den här leden blir smärtfria, resterande är dom som råkat ut för komplikationer. Men i mitt fall ser det lovande ut :) Så nu hoppas jag att inget kommer i vägen. 

Jag gruvar mig en aning. Inte för att operationen sker i lokalbedövning och jag kommer vara vaken, det var jag förra gången med och det kändes bra. Men för efterförloppet. Det kommer ta tid, gipset ska vara på 4-6 veckor och sjukskrivningen är 6-10 veckor beroende på hur fort och väl skelettet läker. 

Sedan är det ju det där med stiften som ska slås in i tummen. Usch. Har hört om skräckexempel. Men min handkirurg är en av dom bästa, så jag litar på honom. 

Bild från steloperation av just den leden jag ska operera.
Förstår ni nu min nervositet? :P 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar